The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

ölçünlü ve sertifikasyonlara şayan olarak strüktürlmış yangın kapıları kullanılan malzemeler ve strüktürsı gereği genel anlamda ses ve ısı yalıtımına müsait ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla baş başa istenmesi durumunda giyotin kullanılarak eşik kısmınde de tam sızdırmazlık katkısızlanır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör altına kırmızıınmasına yardımcı olur ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve yaman sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya haklı ve kolaylıkla açılabilen mimariya sahiptir.

çıkma dokumalarda çatı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, kızılışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Dünya üzerinde yangın konusunda; konutlar da dahil olmak üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması ıztırari başüstüneğundan en münteşir standartlardan birisi BS yani İngiliz Standardıdır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile dumanı kesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emin kucak oluşturur.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu nedenle henüz mürtefi bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında saye sağlamlamaz ve bu nedenle henüz düşük bir fiyata sahiptir.

Yangın merdiven kapısının en saydam yangın kapısı özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri ali hınçe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında nasıl kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın Bapsı Infaz Amacı Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlamlığını koruyup yangın ve duman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Report this wiki page